Wil je weten wat Shiatsu kan doen voor jouw paard?
Voor een blij, ontspannen en gezond paard!

Over mij 


Als klein meisje droomde ik al van een eigen paard en elke keer als ik op mijn fiets op weg was naar mijn verzorgpony, droomde ik van van eigen stalletje. Die droom heb ik vastgehouden en bij alles wat ik deed, kwamen steeds de paarden weer op mijn weg. Ik werkte als a-pair op een dressuurstal in Engeland, stalmedewerker en instructrice op een manege in Portugal, en eenmaal woonachtig in Winterswijk, heb ik aangebeld bij een boer of ik daar paard mocht rijden. Zo heb ik nog jaren bij anderen gereden tot we in 1999 onze eigen boerderij kochten en een jaar later m'n eerste eigen paard op stal stond.

Ook ik heb, net als vele anderen, vaak iets gehad met mijn paard, noem het pech of een levensles. Mijn laatste paard Artine heeft veel pech gehad, maar mij ook onvoorstelbaar veel plezier gegeven en nog steeds. We hebben hebben dressuur gereden, gesprongen en gecrossd en Artine is inmiddels ook mijn oefenpaard voor zowel de Shiatsu als de Academische rijkunst. Verder staat sinds kort Desiree bij ons op stal, een prachtige Appaloosa pony. Zij gaat hopelijk nog veel leren de komende jaren. Naast Desiree, logeert Walanta bij ons, een hele fijne merrie die nu een mooi veulen van Grand Slam aan de voet heeft.

 • IMAG0706
  IMAG0706
 • 20140416-DSC_7525-bewerkt-bewerkt
 • In actie
  In actie
 • KNHS_week2_074
  KNHS_week2_074
 • 20180324_111504
  20180324_111504
 • P1012267
  P1012267


Door tegenslagen op sportief gebied (na goede prestaties, steeds weer blessures) en op het gebied van gezondheid, ben ik op zoek gegaan naar alternatieve methoden om mijn paard in balans te krijgen en te houden. Inmiddels is Artine goed in balans en kan ik haar door regelmatige behandeling, zorgvuldige training en goed stalmanagement blijven rijden en samen genieten.

Geen enkele methode is zaligmakend en het is de som der delen die het succes bepaalt, maar ik geloof dat Shiatsu heel veel problemen kan voorkomen of verhelpen, samen met goede voeding en huisvesting en de juiste training. Alleen dan kan het paard volledig tot zijn recht komen en genieten van het leven samen met ons.

Sinds januari 2018 ben ik afgestudeerd Shiatsu Practitioner en deze vorm van massage past mij persoonlijk heel goed en ik hoop nog heel veel paarden en mensen blij te maken. 

Ben je nieuwsgierig geworden, bel me voor een afspraak.